COM ENS PODEM PREVENIR DE L'INITIMITAT ONLINE?




A continuació exposem una sèrie de recomanacions senzilles per a seguir com a usuaris de les xarxes socials per tal d’evitar l’abús de la intimitat:

1.  Llegir i comprendre els termes i condicions d’ús de cada xarxa social quan ens registrem abans de marcar la casella “He llegit i comprés...” per tal de conèixer què poden fer amb les nostres dades un cop donats d’alta.

2. Restar al corrent de notícies relacionades amb la xarxa social a la que ens hi hem adherit per tal de comprovar que no realitzen operacions poc transparents.

3.  No donar MAI informació confidencial, ja sigui a través d’una xarxa social, xat o sistema de missatgeria instantània, tal com números de comptes, de targetes, codis PIN, números de telèfon, direccions concretes de vivenda, feina o centre d’estudis. 

4. No fer públic aspectes de la vida privada que puguin utilitzar-se en vers nostre com dates en les que no hi serem a casa, horaris de feina o d’absentisme a la llar, adquisicions d’articles que puguin ser susceptibles de ser robats, tal com ordinadors, televisors, telefonia mòbil, petita electrònica, motocicletes de competició o poc comuns, articles de col·leccionista o d’un valor elevat, etc. Per evitar la seva subtracció.

5. Utilitza una contrasenya complexa i difícil d'endevinar per al teu compte d'usuari. 

6.  Algunes xarxes ofereixen la possibilitat d'utilitzar el teu compte de correu electrònic per localitzar als teus amics basant-se en la teva llista de contactes. Tingues en compte que, si acceptes aquesta opció, has de subministrar la contrasenya d'accés al teu compte de correu, per la qual cosa existeix el risc que puguin accedir també als teus missatges.

7.  No publiquis fotos comprometedores sense restringir qui seran les persones que tindran accés a les mateixes. No obstant, si pugessis fotos o vídeos tingues en compte que algunes xarxes socials obliguen a acceptar la cessió de la gestió d'aquest material, per la qual cosa la teva privadesa pot veure's greument afectada.

8. No confiïs sempre en tot el que trobes a la xarxa, i especialment en les opinions que puguis trobar sobre temes “compromesos” ja que no tens garantia de la seva veracitat i pot tractar-se d'un esquer per captar el teu interès i tractar de guanyar la teva confiança.

9. Abans d'afegir un nou contacte a la teva llista d'amics tracta d'informar-te bé sobre ell i valora si has d'incloure-ho o no preguntant al teu grup d'amics més proper i de la teva confiança.

10.  Si tens fills, educa’ls per a que segueixin aquestes senzilles recomanacions quan naveguin a Internet.


No hay comentarios:

Publicar un comentario